Beschrijving: Touch for peace

SHIATSU PRAKTIJK & SCHOOL HEERENVEEN   

 

Interessante na/bijscholing:

 

Ohashiatsu®  Beginners I en II zijn geaccrediteerd als na- en bijscholing bij de KTNO: zie hiervoor: site KTNO.

Wij zijn blij met deze erkening. Gebleken is dat bestaande shiatsu-therapeuten veel profijt hebben van de Ohashiatsu-cursussen.

Onder het motto is “Ohashiatsu is for givers" leert u veel interessante details in de techniek en krijgt u nieuwe zinvolle inzichten die direct toepasbaar zijn in uw praktijk.

 

 

Les-wensen:

 

Als je belangstelling hebt om Ohashiatsu®  te leren stuur dan een mail naar ohashiatsu@kpnplanet.nl.

Geef hierin aan wat je voorkeur heeft:

 

Als er 4 belangstellenden (of meer) zijn, zal er met “datum-prikker” gezocht worden naar data waarop iedereen kan.

Verder zijn er mogelijkheden voor bestaande shiatsu-therapeuten om Beginners I en II in 1 cursus ( dit zijn 10 lessen van 3 uur) te volgen. Laat ook weten als je daar belangstelling voor hebt. De kosten hiervoor zijn €465,-. 

Het nieuwe lesrooster staat op de website. 

 

Beschrijving: J:\Ohashi en Nelleke.jpg

Ohashiatsu® leren

Bij de Shiatsu Praktijk&School Heerenveen kun je Ohashiatsu® leren.

Een unieke kans om shiatsu volgens de Ohashi-methode te leren, genaamd Ohashiatsu®. Ohashiatsu® is een vorm van shiatsu, ontwikkeld door Wataru Ohashi. Wereldwijd worden zijn behandelingen en lessen geroemd. De cursus is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met Ohashiatsu en het leuk vinden in huiselijke sfeer familie en vrienden te behandelen. Reken maar dat die er blij mee zijn als je ze na de beginnerscursus meteen al kunt helpen bij hoofd-, nek- of schouderpijn! Je kunt ook doorleren voor shiatsu-therapeut.

De methode is heel praktisch en gericht op een juist gebruik van je lichaam, zodat je deze spaart en gelijktijdig goede druk geeft aan de ontvanger.

Je leert drukpunten, meridianen, stretches, rotaties en hoe je je soepel beweegt om je cliënt. De lessen zijn vaak gezellig, speels en bieden veel inspiratie en ontspanning.

 

 

Futons

Er zijn futons te huur (in Heerenveen € 40  per cursus, borg € 100)  en te koop om thuis te gebruiken.

 

Over Wataru Ohashi
Het door Wataru Ohashi opgerichte Ohashi-Instituut bestaat al weer meer dan 35 jaar. Ohashi is een Japanner en hij woont en werkt in New York. Hier heeft hij, samen met vele anderen, een bijzondere vorm van shiatsu (Japanse drukpuntmassage) ontwikkeld, waarbij het oa belangrijk is dat je je lichaam goed beweegt, zodat de gever zich ook prettig voelt en haar/zijn lichaam niet forceert.

Deze vorm wordt Ohashiatsu® (Ohashi + Shiatsu) genoemd en wordt traditioneel op een zachte mat (futon) op de grond gegeven. De filosofie, methodiek en boeken van Ohashi zijn bijzonder inspirerend. Lees bijvoorbeeld eens: ”Wat het lichaam je zegt.”, van Ohashi.

Beschrijving: J:\Ohashiatsu.jpg

Al geruime tijd bestaat er een wereldwijd netwerk van scholen, waar overal dezelfde lessen worden gegeven. Heerenveen is de enige plaats in Nederland waar momenteel een Ohashiatsu®-praktijk- en school is. Het ligt in de bedoeling ook in Amsterdam les te gaan geven.

Beschrijving: J:\Rodelijn.gif

[Startpagina] [Ohashiatsu] [Biografie] [Lesrooster] [Lessen] [Behandelingen] [Boeken] [Contact] [Links]